videographer-1515_1280

Almega satsar på nytt format i Almedalen

· · · ·
Av Markus Welin, 01 Jul 2016

Brukar du ha svårt att hinna med allt du vill se i Almedalen? Tycker du att många seminarier är lite för långa? Om svaret är ”ja” på någon av de frågorna är Almegas nya seminarieformat 15+15 kanske något för dig.

15+15 är femton minuter fakta, där ett problem eller ett case från verkligheten illustreras och en lösning eller en förbättring i form av ett konkret reformförslag presenteras. Därefter följer 15 minuter diskussion, där även publiken är välkommen att delta.

Dessutom produceras seminarierna som ett webbtv-program istället för att sändas live. Något som vi lärt oss genom åren är att det inte alltid är så hårt tryck på våra livesändningar. Däremot är det ofta många som tittar i efterhand, när det passar dem. Ett av våra populäraste seminarier förra året hade till exempel bara ett tjugotal tittare live – men över 600 tittare i efterhand.

Med det nya formatet så får vi det bästa av två världar. Ett rakt och effektivt seminarium för alla som lyssnar på plats, men också ett välproducerat tv-program för webben.

Samtliga seminarier under formatet 15+15, samt även våra andra seminarier, hittas i programmet på Almegas Almedalssajt.

I två inslag nedan intervjuar jag Johnny Sundin, som är moderator/programledare för samtliga 15+15-seminarier, samt Robin Danehav på Spocks Family, som producerar innehållet för webben.

Välkommen till oss i Almedalen – oavsett om det sker på plats i Visby eller på webben!