tradgard

Mysigast och mest innovativ i Almedalen

· ·
Av Alexandra Hernadi, 07 Jul 2015

Ännu en Almedalsvecka är till ända – drygt femtio seminarier betade vi av i år Hemma hos Almega. Edward Blom, sköna soffor med många kuddar och bra kunniga paneler bidrog med största sannolikhet till att Almegas satsning i Visby utsågs till Almedalens mysigaste och mest innovativa.

Stort tack till alla deltagare, arrangörer och medlemsföretag som medverkade i tältet nere vid Wisby strand – i år var vi fler aktörer än någonsin under samma tak och trädgården utanför blev just den mötesplats vi hade hoppats på i solen.

Måhända lite varmt men vad gör väl det nu när veckan som kommer utlovar hällregn, i alla fall här i Stockholm. Kul också att makthavare.se uppmärksammade flera av våra aktiviteter, både våra middagar med Edward Blom som värd som utsågs till årets mest innovativa seminarium och själva platsen som korades till årets mysigaste. Kanske mycket tack vare sofforna i vårt vardagsrum?

Tanken att skapa en hemliknande miljö där vi under avslappnade former kunde prata om våra frågor känns så här i efterhand helt rätt. Några lärdomar: sköna soffor parkerar seminarietrött publik, det gör även namnkunniga paneler samt skojiga moderatorer. Eluttag är hårdvaluta i Almedalen, ”har du ström?” är en bra dörröppnare, tillverkandet av mackor gör upphandlingsfrågan roligare och konsten att samtala med mygga och äta samtidigt är fullt genomförbar, inte bara för Edward Blom. Frågor på det?

Så här såg tältet Hemma hos Almega ut – i och utanför Köket, Vardagsrummet och Matrummet.

bakomlampa

hjärnkraft bygger sverige

hyllan i köket

snyggt talt2

Som vanligt bjöd Almedalen på en och annan överraskning, årets vecka inget undantag. Det förhandshypade minglet med vår tillträdande vd Anna-Karin Hatt drog som väntat stor publik – ett förbipasserande demonstrationståg blev en perfekt illustration av Almedalsveckans gräsrotsverksamhet. Ibland kan det ju kännas långt till plakaten på platsen som gav DJ-battlen ett ansikte – det är vi nog flera som reflekterat över i takt med att Almedalsveckan lockar allt fler.

Som vanligt webbsände vi de flesta av våra seminarier, för den som är sugen på mer, missade något eller inte var på plats går allt att se på vår videosajt. Fler bilder hittar ni på vår Instagram. Vi ses nästa år!