bplatsh12

Nu finns det bredband överallt i Visby

· · · · · ·
Av Ann Hallsenius, 02 Mar 2015

När Almega och Politometern startade Bloggplats H12 sommaren 2010 var det för att ge politiska bloggare en bra arbetsplats med bra uppkoppling. Vi behövde själva en sån plats och det visade sig att vi långt från var ensamma om det behovet.

De första åren hade vi förutom bredband och arbetsro aktiviteter som ”På pallen” där vi och bloggplatsbesökarna frågade ut politiska högdjur (bloggare kom sällan in på presskonferenser på den tiden). Ni som var med minns kanske Martina Linds och mina utfrågningar av Lars Ohly, Annie (på den tiden) Johansson, Erik Ullenhag, Gustav Fridolin, Anna-Karin Hatt, Ali Esbati med flera.

Bloggplatsen på Hästgatan 12 blev det nav som Karin Bäcklund, Martina Lind och jag hoppades på. När vi flyttade ned till Wisby Strand så följde många av stammisarna med oss. De senaste åren har vi haft runt 600 inskrivna gäster varje Almedalsvecka. När bloggarna sedan minskade i antal ökade twittrarna, podcastproducenterna och webbsändarna desto mer. Alla har vi dock delat samma intresse – politik, samtal och de nya kanaler och tekniska verktyg som effektiviserar och utvecklar kommunikationen. Det och behovet av en bra arbetsplats under den röriga, spännande, stökiga men i stort alldeles alldeles underbara Almedalsveckan.

Nu har många bra ställen vuxit fram där politikintresserade i Almedalsdjungeln kan träffas och bara hänga eller arbeta – med eller utan teknik. Det finns bredband överallt i Visby och sommaren 2014 blev därför Bloggplatsens sista.

Almega går vidare och satsar på seminarier och event i tältet på gräsmattan mellan Wisby Strand och havet. Där kommer vi att diskutera tjänsteföretag, samhällsutveckling och arbetsgivarfrågor med en aldrig sinande energi.

Bloggplats H12

Jag vill tacka från oss som jobbat med Bloggplats H12 – för bra möten, politiska diskussioner, tekniska innovationer och bra häng. Hoppas att vi ses, kanske i Almedalen, i Almegatältet, hos andra engagerade Almedalsarrangörer av olika slag – och på alla bra mötesplatser med snabbt bredband som följt i bloggplatsens spår.

Vill även passa på att tacka för mig eftersom jag nu lämnar min tjänst på Almega och går vidare till nya uppdrag som kommunikationschef på Kommerskollegium. Det har varit en förmån att få träffas och jobba med er, vi ses där ute!