Bra respons på kampanj för #kompetensinvandring

· ·
Av Markus Welin, 11 Apr 2014

I förrgår lanserade vi på Almega en digital kampanj för att lyfta arbetskraftsinvandringsfrågan och majoriteten av alla reaktioner har hittills varit positiva. Kampanjen har också uppmärksammats i Resumé och Dagens Opinion. Några exempel på respons nedan.

Från LO har det dock, i skrivandets stund, varit helt tyst. Frågan är högst relevant för dem då de vill försvåra arbetskraftsinvandringen genom att införa arbetsmarknadsprövning och vetorätt, något som vi också har illustrerat i vårt kampanjmaterial. Därför är det lite märkligt LO inte verkar vilja diskutera frågan alls.

Den 12 maj arrangerar Almega ett seminarium om kompetensinvandring. Deltar gör bland andra Maria Ferm (MP), Ali Esbati (V), Martin Ådahl (C) och Thord Ingesson, migrationspolitisk expert LO. Kanske får vi hålla oss till tåls tills dess för att få höra LO:s åsikt? Under tiden fortsätter diskussionen på hashtagen #kompetensinvandring.