Almedalens äldsta paneldeltagare hos Almega

Av Alexandra Hernadi, 04 Jul 2013

Alldeles strax är det dax för seminariet ”Egenmakt eller biståndsbedömd av kommunen?”, en diskussion om Almegas förslag Senior-RUT. En av de medverkande är 101-åriga Dagny Carlsson, kanske mer känd som bloggaren 100-åringen, troligtvis Almedalens äldsta panelmedlem. Tidigare i veckan pratade jag med henne inför resan till Visby.

– Att åka till Almedalen känns väldigt spännande och att få vara med i en paneldebatt en smula ovant men som en riktig utmaning.

Hur tycker du att äldre behandlas i samhällsdebatten?

– Jag vet ju att det här är helt unikt eftersom personer i min ålder sällan kommer till tals. Ingen skulle heller brytt sig ett skvatt om mina åsikter om det inte varit så att jag råkat bli mediakändis för att jag bloggar. Bloggar gör ju tusentals andra, men jag är äldre än flertalet och gör det för mitt höga nöjes skull. Jag bevisar därmed att man kan både tycka och tänka även om man är gammal. Jag är ingen ragatatyp och skall försöka göra så bra som möjligt ifrån mig i Almedalen.