Snart är det dags!

Nu är det bara några dagar kvar till Almedalsveckan. Det mesta är nedpackat och klart – i år har vi skickat Fatboysen i förväg. Min färd går mot Visby på söndag morgon.

Årets Bloggplats H12 kommer att ha öppet mellan 8 och 18 måndag till fredag och mellan 8 och 14 på lördagen. Inleder gör bästa morgonsoffan Godmorgon Almedalen 13. Brit Stakston gör den i år med nya och spännande medarbetare.

Ny projektledare för bloggplatsen är Almegas sociala medieansvarige, Markus Welin, som tar över efter Karin Bäcklund.

Förra året kom över 600 gäster till Bloggplatsen. Många är stammisar från de tidigare tre åren. Det var kul att se både gamla och nya gäster ha glädje av bredband och möjligheten att jobba med bloggar, twitter och andra digitala kanaler i lugn och ro. Till dags dato har vi över tvåhundra registrerade bloggare så det blir nog fullt i år igen. Vi får hjälpas åt att få en god arbetsmiljö i bloggplatsen.

Att hjälpas åt är ju en stor del av projektet bloggplatsen. Vi som startade för tre år sedan var Politometern och Almega och under åren har vi haft samarbeten med många andra som gjort platsen bättre för alla som använder den. Aktuella i år är Wisby Strand som står för lokalerna. Godmorgon Almedalens morgonsoffa och Retriever som ger oss omvärldsbevakning och twitterflöden på skärmar. Och många är ni som har kunskaper om datorer och sociala media och kunnat hjälpa andra gäster med små och stora problem. Som vanligt har vi från Almega med oss laddare, i år finns en enkel A4-skrivare, några lånedatorer och kaffe.

Förhoppningsvis är vädret sådär fint som det bara kan vara i Visby i början av juli. Fatboysen lägger vi ut på måndag morgon, bredbandet når dit och till utestolarna.

Missa inte Bloggplats H12:s seminarium i Almegatältet på fredagen. Temat är Hur jobbar de bästa opinionsbildarna på nätet – det modereras av Jonas Morian och panelen är fylld av favoriter som Martina Lind, Hampus Brynolf, Matti Palm och Brit Stakston.

Precis efteråt delar vi ut priset till Årets Almedalsbloggare. Du har väl läst intervjun med förra årets vinnare?

Vi ses på måndag!