Intervju med Supermiljöbloggen

Med stark och tydlig närvaro, påtagligt engagemang och kunskap, samt ett skickligt utnyttjande av teknikens alla möjligheter så kammade Supermiljöbloggen hem titeln Årets Almedalsbloggare 2012. I år kommer de återigen att dyka upp på Bloggplats H12. Vi passade på att ställa några frågor till Jocke Holmström, en av bloggens skribenter.

Jocke Holmström

Hur är förväntningarna inför årets Almedalsvecka?
– Vi i redaktionen har laddat upp rejält! Vi kommer att bevaka de intressantaste seminarierna och prata med de miljömäktigaste minglarna, allt för att våra läsare och tittare ska få bäst koll på det gröna Almedalen.

Vad tror du att debatten kommer att handla om i år?
– Klimatet. I höst släpper FN sin nästa klimatrapport i Stockholm och vi kommer få se klimatdebatten ta ordentlig fart igen. Det är också kul att intresset för miljöfrågor ökar för varje år och att miljön nu är ett självklart perspektiv i alla frågor. Extra roligt är att miljö är den kategori som har flest seminarier av alla i Almedalen.

Vilka frågor vill Supermiljöbloggen diskutera i Almedalen?
– Vi vill lyfta pengarna. Många företag och organisationer pratar om miljö och klimat, men få går till handling och visar sitt engagemang i budgeten. Almedalen handlar om vackra ord, vi vill granska om det ligger något bakom orden.

Vad har du för råd till bloggare som vill skapa diskussion kring specifika frågor?
– Almedalen är ett stort gytter av information, helt omöjligt att överblicka utan vägledning. Kan du paketera informationen så att den är lätt att förstå och har en egen vinkel, har du lyckats.
– Skriv för de läsare du har hemma. De som är på plats hinner ändå inte läsa så mycket under veckan.
– Släpp tangenterna då och då för att prata med likasinnade och meningsmotståndare på mingel.
– Och till sist, skriv kort och ha roligt!