Förtroendet för medarbetarna

·
Av Lotta Oom, 07 Mar 2013

Almegatidningen

I tjänsteföretag har cheferna en lite speciell situation. Många medarbetare arbetar självständigt och ofta direkt med kunderna. Det är inte heller ovanligt att de arbetar hos kunderna, hemma eller på annan ort. Hur vet man då att medarbetarna gör vad de ska?

Vi frågade Almegatidningens läsare hur stort förtroende de har för medarbetarna och vad de gör för att veta vad medarbetarna gör. Det visade sig att frågan engagerade många.

Nästan alla hade förtroende för sina medarbetare och det mest använda sättet för att veta vad medarbetarna gör är kontinuerliga återkopplingssamtal. De berättar också om vad som har hänt när det har brustit i förtroende.

Hur gör du för att skapa en förtroendefull relation med dina medarbetare?