Årets Almedalsbloggare är Supermiljöbloggen!

· ·
Av Karin Bäcklund, 06 Jul 2012

Supermiljöbloggen utsågs idag till Årets Almedalsbloggare av Bloggplats H12 Wisby Strand, Makthavare.se och Twingly. Grattis säger vi!

Motiveringen löd: Med stark och tydlig närvaro, påtagligt engagemang och kunskap, samt ett skickligt utnyttjande av teknikens alla möjligheter att nå ut med budskap har Årets Almedalsbloggare imponerat stort på juryn. Med en allt mer fragmentiserad Almedalsvecka ökar behovet av sakkunnig och specialiserad bevakning inom viktiga områden, för att man som läsare ska få en så heltäckande bild som möjligt av allt som sker. Det här är ett gäng som tydligt visat att de förtjänar utmärkelsen Årets Almedalsbloggare 2012.

Silvermedaljen delade vi ut till bloggaren Retorikiska med motiveringen: För en pedagogisk, professionell och initierad bevakning i en egen retoriknisch som dessutom ger mycket praktiskt mervärde till läsaren. Genom att ge handfasta tips till partiledarna blir Retorikiska en utmärkt källa till råd och inspiration för alla som överhuvudtaget har behövt tala med eller till någon under Almedalsveckan. Att mingla och lyssna bättre kan man också lära sig via denna välskrivna blogg, som fördjupar och berikar upplevelsen av veckans kärna: partiledartalen.

Bronsplatsen delades ut till Röda Berget med följande motivering:

Årets bronspris går till en bloggare som bloggar konsekvent, idogt och engagerat. Han levererar musik, humor och kritiskt tyckande dag för dag och parti för parti från Almedalsveckan och gör det med en prägel som går hem i den trogna läsekretsen. Det här är en bloggare som jobbat hårt och länge och som visar att partipolitiska bloggar också kan vara vassa, självständiga och roliga.

Vi som satt i juryn, Martina Lind, Jonas Morian, Anton Johansson och jag, läste många bra bloggare under almedalsveckan och beslutade att dela ut ett hedersomnämnande till Cancerfonden. Cancerfonden har på ett föredömligt sätt rapporterat om deras aktiviteter under Almedalsveckan. Rikligt med bilder, personlig tonalitet och informativ kunskap har tagit ton för hur en aktör ska utnyttja bloggens kraft under Almedalsveckan.

// Karin Bäcklund