Rättigheter uppe bland molnen?

· ·
Av Karin Bäcklund, 26 Jun 2012

Rättigheter uppe bland molnen?

Sociala medier är idag en naturlig del av av vår vardag och för många ett av de vanligaste sätten kommunicerar med vänner, bekanta, och även okända. Vi lägger upp semesterbilderna på facebook, delar med oss av åsikter på twitter och lägger upp roliga filmklipp på Youtube.

Men allt det vi skriver och delar med oss lagras på en server någonstans. Vem äger rättigheterna till all den informationen?

Vad händer om det företaget köps upp av ett annat eller om det blir radikala politiska förändringar i det landet?

På vilka sätt tycker vi det är okej att företag tjänar pengar på den informationen vi delar med oss?

Om man i en svag stund råkar dela med sig av något man kanske inte borde, vilket rätt har man att ångra dessa handlingar och få de glömda?

Det kommer vi att diskutera på vårt onsdagsseminarium Rättigheter uppe bland molnen – hur värnas individens integritet i sociala medier? som vi arrangerar tillsammans med tankesmedjan Fores.

Moderator är den fenomenale Jocke Jardenberg, och panelen består av bloggaren Emma Marie Andersson, David Mothander från Google, Jakop Dalunde från FORES, Nina Wormbs från KTH och historikern Rasmus Fleischer.

Skriv alltså upp onsdag 4 juli 2012, kl 13.00-14.30 i din kalender! Vi håller till i Almegatältet utanför Bloggplats H12 Wisby Strand.  

Välkommen till en riktig höjdardiskussion:)

Uppdaterat: Martina Lind har bloggat om seminariet här.

// Karin Bäcklund