Tips till dig som vill vinna Årets Almedalsbloggare

·
Av Karin Bäcklund, 21 Jun 2012

Förra årets silvermedaljör i Årets Almedalsbloggare

Igår gav förra årets vinnare av Årets Almedalsbloggare Lena Lid Falkman sitt recept till framgång i Almedalen på Makthavare.se.

Självklart ska ju även vår silvermedaljör få komma till tals. Jag har alltså bett Tokmoderaten om sina bästa tips för att vara en framgångsrik bloggare i Almedalen.

Först, grattis igen till andrapriset i förra Årets Almedalsbloggare! Du och de andra pristagarna tävlade mot många duktiga bloggare som skrev om Almedalen. Varför tror ni att just du lyckades så bra?

I mitt fall kan det säkert handla om att jag ”debuterade” i Almedalen 2011. Det var första gången jag var på plats kroppsligt, och det gav en boost både för inspirationen och engagemanget. Det var kul att skriva. Sedan bloggar jag alltid lite bättre med en moderat mängd alkohol i kroppen. I Almedalen var det ju i princip gratis att få den bättringen till stånd.

Kommer vi att kunna se fram emot ert bloggande om Almedalsveckan i år igen?

Nä. Livskrisar och behöver rå om mig själv och familjen efter bästa förmåga. Kommer försöka följa flödet men betrakta på ett välbehövligt avstånd. Tyvärr. Siktar på 2013.

Vad synd! Har du redan nu några tankar om vilka andra bloggare vi i juryn bör hålla extra koll på?

Laakso kan ju vinna nu när inte jag är där. Finns en skön bloggerska som jag vet skall till ön som kallar sig Granntanten – henne bör man titta till. Hon åker dit första gången och kommer att bli lika fascinerad som jag var ifjol.

Vad ska man som bloggare tänka på i Almedalen? Praktiska tips!

Fokusera på det du tycker är spännande. Splittra dig inte. Utnyttja bloggplatsen för nätverkande och fenomenal uppkoppling. Njut och ta inte det som sker i Visby eller dig själv på så himla stort allvar.

Vill du dela med dig av ert bästa Almedalsminne?

Bästa och bästa… Men det var rätt ballt att Politometer-Martina låg inför mina fötter i en kvart. Förvisso avsvimmad av värmeslag i ett lufttomt tält. Men ändå. Jag vill tro att min dåvarande storhet som autodidakt blogg-guru i min paneldebut spelade in där och då…

Såklart gjorde den det! Vad får man inte missa i år om man ska till Almedalen? (Förutom allt som bloggplatsen gör såklart)

Visbys inbyggda skönhet. Minglandet. Max och McDonalds vid Österport för lite näringsriktig fylleföda.

Det tackar vi för. Och vi önskar dig all lycka och välmående så att du är tillbaka i Almedalen igen 2013!

// Karin Bäcklund