Vi utser Årets Almedalsbloggare igen

· ·
Av Karin Bäcklund, 15 Jun 2012

Årets Almedalsbloggare

Jag är mycket glad att kunna berätta att BloggplatsH12 tillsammans med Makthavare.se och Twingly för andra året i rad utser Årets Almedalsbloggare.

Priset kommer att gå till den bloggare som bidragit mest till Almedalsveckan genom bevakning, fördjupning, att uppmärksamma en viss fråga eller helt enkelt stå för de bästa texterna. Även bevakning inför Almedalen kan vägas in i bedömningen.

Vi inrättade priset 2011 eftersom bloggandet är här för att stanna, och den alternativa bevakningen är ofta den bästa i Almedalen. Vi vill uppmärksamma de som följer Almedalen på ett mer personligt, åsiktsdrivet, nischat eller passionerat sätt och uppmuntra ännu mer och ännu bättre bloggbevakning. De senaste åren har hundratals personer bloggat från Almedalsveckan, men det finns stor förbättringspotential. När politiker bevakar politiker samtidigt som de diskuterar politik uppstår förutsättningar för årets bästa politiska journalistik eller skriftliga tyckande – det är det vi letar efter.

Priset består av Champagne, ett imponerande diplom, en digital medalj att sätta på sin blogg samt stor ära och berömmelse. Vi kommer även att utse en tvåa och en trea till prispallen.

Prisutdelningen äger rum fredagen den 6 juli klockan 14.00 i Almegatältet vid Wisby Strand.

Förra året var det forskaren Lena Lid Falkman som utsågs till Årets Almedalsbloggare. Till silvermedaljör utsågs ingen mindre än Tokmoderaten och trea kom duktiga Erik Laakso. Vi valde dessutom att ge UD-bloggen ett hedersomnämnande.

Juryn består precis som förra året av mig, Karin Bäcklund från Almega och Bloggplats H12 Wisby Strand, Martina Lind från Politometern, Anton Johansson från Twingly  och Jonas Morian från Makthavare.se. Vi i juryn kommer leta på egen hand men tar väldigt gärna emot nomineringar också! Även i förhand.

// Karin Bäcklund