(M) och (MP) i samsyn om skatter

·
Av Håkan Eriksson, 01 Jun 2012

Vi är mycket intresserade av tankarna bakom en grön skatteväxling, förklarade skatteutskottets ordförande Henrik von Sydow (M) under ett seminarium som anordnades av Almega och Miljöpartiet i Riksdagen idag.

Detta som en replik på en dragning av Miljöpartiets ekonomisk- politiske talesperson  Per Bolund, som efterlyste ett skatteskifte bort från högbeskattning av arbetare timmar till en högre beskattning av sådant som vi önskar mindre av, framförallt miljöbelastande verksamheter.

I replikskiftet mellan Von Sydow och Bolund efterlyste den moderate utskottsordföranden tydligare skrivningar från (MP) om vilka skatter man vill sänka, inte minst i de motioner som partiet presenterar på skatteområdet. Detta ansåg dock Bolund framgår av Miljöpartiets övergripande skattepolitik.