Fem finalister kan vinna SM i lönesättning


Av Gästbloggare, 24 Feb 2012

SM i lönesättning

Almega tog i höstas initiativet till tävlingen SM i lönesättning för att utse en svensk mästare i lönesättning. Nu har SM i lönesättnings jury har enats om fem företag bland de nominerade som gått vidare till final.

Finalister är Support Syd, Helsingborg, TM-konsult, Lycksele, ÅF, Stockholm, Forex Bank, Stockholm och Ving, Stockholm. 

Med en bra modell för individuell lönesättning finns stor potential för både en verksamhet och dess medarbetare att växa. Och det finns många företag, organisationer och offentliga verksamheter ute i landet med framgångsrika modeller som bör uppmärksammas.

De fem finalisterna har visat att de arbetar strategiskt med lönesättning. Här används lönesättningen som ett styrmedel för att utveckla medarbetarna och organisationen. Företagen har en genomtänkt årlig process för medarbetarsamtal, lönerevision och uppföljning. Processen är dessutom känd och accepterad av medarbetare, lönesättande chefer och fack.

Inom kort kommer juryn att utse en av finalisterna till svensk mästare i lönesättning.

Gästbloggare: Gunnar Järsjö, lönebildningsexpert Almega