2 miljarder kronor – så mycket omsätter svart städning

· ·
Av Gästbloggare, 17 Nov 2011

Varje år undanhålls staten minst två miljarder kronor från beskattning. Förutom förlorade skattemedel, drabbas städ- och servicebranschen av osund konkurrens och enskilda individer far illa. Det visar Almega Serviceentreprenörernas utredning En renare städbransch – En sammanställning och analys för att få en tydligare bild av omfattningen av svartarbetet i städbranschen. 

Med anledning av ovanstående utredning höll Almega Serviceentreprenörerna under tisdagen ett välbesökt seminarium på PolitikerDagarna, som är en del av Kvalitetsmässan i Göteborg. Almega Serviceentreprenörerna, Kommunal, Skatteverket, SKL och Skaraborgs Städ AB diskuterade konsekvenserna av de undanhållna skattemedlen och hur de oseriösa aktörerna inom branschen kan motverkas med gemensamma insatser.

Kvalitetsmässan skapar unika kontaktytor för kommuner, landsting, företag och organisationer.

Därav fanns Almega Serviceentreprenörerna också representerade med en monter på mässområdet för att göra Auktoriserad Serviceentreprenör mer känd bland offentlig och privata upphandlare, samt andra beslutsfattare.  Auktoriserad Serviceentreprenör är städ- och servicebranschens auktorisation som lyfter fram seriösa företag inom branschen. Det årliga mötet för auktoriserade företag hölls i år i samband med Kvalitetsmässan för att också ge våra auktoriserade företag möjlighet att besöka mässan.

Auktorisation är ett effektivt verktyg i kampen mot oseriösa städföretag!

Johan Huldt, branschanalytiker Almega.