Årets Almedalsbloggare blev Lena Lid Andersson

· ·
Av Karin Bäcklund, 08 Jul 2011

När Bloggplats H12 tillsammans med Politometern, Makthavare.se och Twingly för första gången utsåg Årets Almedalsbloggare blev vinnaren Lena Lid Andersson.

Motiveringen löd:

En bloggare vi i juryn aldrig tidigare träffat eller hört talas om, men som hela veckan stått för en gedigen bevakning av intressanta seminarier kombinerat med personliga reflektioner och forskningskoppling. En blogg som i en tid då traditionella medier fokuserat på politiskt spel och mingelbilder lyft fram lite av all den substans och de intressanta möten som gör Almedalen så unikt, och dessutom gjort det för en ny målgrupp.

På andra plats kom ingen mindre än Tokmoderaten med motiveringen:

Årets mesta Underdog har tagit sig till Almedalen mot alla odds av helt eget engagemang och på helt egen bekostnad. Mannen som sovit i båtcafeterian och gått direkt från båten till jobbet för att kunna komma hit ger allt för sina läsare och förtjänar sin trogna och engagerade läsekrets. En tongivande Almedalsbloggare som samtidigt inte liknar någon annan. Med en kombination av lättklätt, humor och politisk analys har Tokmoderaten etablerat sig med besked 2011. Bronsplatsen knep den karismatiske Erik Laakso. Motiveringen för hans placering löd:

Den politiska bloggosfärens bästa skribent är på plats i Almedalen med sitt unika perspektiv. Dessutom en unik profil och aktiv minglare som kombinerar intellektuellt, analytiskt och underfundigt bloggande med stilsäker kaftan och panamahatt. En bloggare du varken kan eller vill missa!

Juryn gjorde även ett hedersomnämnande som gick till UD-bloggen. Motiveringen var n blogg som för in perspektiv som många bloggare annars missar och som gett flera politiska höjdare en plattform för att fördjupa och beskriva sin vardag. En svensk och internationell bloggförebild som ger oss en bild av framtidens myndighetskommunikation. Årets Hedersomnämnande går till UD-bloggen.

Juryn bestod av mig, Martina Lind,  Politometern, Anton Johansson, Twingly, och Jonas Morian, Makthavare.se.

Du kan se prisutdelningen på Bambuser här!

// Karin Bäcklund