Vad ska jag göra i Almedalen?

· · ·
Av Karin Bäcklund, 29 Jun 2011

Missa inte Jockes och Brits Godmorgon Almedalen

Jag kommer titta på Godmorgon Almedalen!

Förutom att ha med sig bra skor som jag råder om här, finns det också flera spännande seminarium jag vill tipsa om.

Självklara val blir naturligtvis Bloggplats H12s seminarier Opinionsbildare på egna ben och Opinionsbildningens nya infrastruktur och alla makthavarintervjuer som går under namnet På pallen. Hela vårt program finns på www.bloggplatsH12.se om du missat det. Men här kommer också några tips på andra seminarier jag vill gå på!

Varje morgon klockan 08.00 livesänds God morgon Almedalen med Brit Stakston och Jocke Jardenberg i spetsen. Talkshowen utlovar dagsaktuella analyser av det som sker på plats i Almedalen. Se den irl på Café Milagro om du orkar upp!

På måndagen klockan 10.30-11.30 arrangeras Vem vinner på de sociala medierna? Kända bloggare, tweeps och redaktörer diskuterar hur sociala medier påverkar de traditionella medierna.

Klockan 11.30-13.00 på tisdagen arrangeras lunchseminariet Engagemang i en digital samtid. Ett samtal som utgår från Brit Stakstons bok Gilla.

Borde Carl Bildt sluta twittra? Bland andra Gudrun Shyman diskuterar om twittrande och facebookande politiker hjälper eller stjälper demokratin klockan 10.30-11.30 på onsdagen.

Torsdag klockan 10.00-11.00 är bland andra Anna König Jerlmyr med och snackar om ungas språk och samtalsklimat på nätet på seminariet Drygar o trollar runt på fb:-) – ett seminarium om ungas språk på nätet. Eftersom jag inte alls vet vad trollar runt betyder känns det som att jag måste gå;)

Torsdag klockan 13.00-14.00 går seminariet Global leadership and the new digital landscape. Här får man lyssna på en diskussion med Jan Eliasson och ledare från bland annat Egypten och Marocko.

Sist men inte minst är TedxAlmedalen såklart ett måste! Torsdag klockan 21.00 – 00:00 lyssnar vi till idéer värda att sprida – hur är det möjligt att göra skillnad och bidra till en bättre värld?

Har jag missat något? Lämna gärna egna tips i kommentarsfältet!

// Karin Bäcklund