Upphandling i Almedalen

· · · ·
Av Gästbloggare, 21 Jun 2011

Almega bjuder även in till seminarium i Almedalen om offentlig upphandling och presenterar leverantörernas syn. Fokus kommer att vara på hur den offentliga upphandlingen kan förbättras och goda exempel kommer att lyftas fram av representanter från företag, samt av mig och Birgitta Laurent från Svenskt Näringsliv. Tid för detta är 5 juli kl 13-13.50 på Gotlands Högskola.

Almega ska även vara med och debattera utredningen Offentlig upphandling från eget företag?! – och vissa andra frågor, SOU 2011:43. Det handlar om ett undantag från upphandlingsskyldighet när stat, kommuner och landsting anskaffar varor eller tjänster från företag som de helt eller delvis innehar eller är medlemmar i. Detta går av stapeln i Almedalen den 6 juli kl 16.30-18 (Arrangör är Offentliga Affärer och Advokatfirman Lindahl). Jag kommer att framföra näringslivets åsikter.

Gästbloggare: Ted Ekman, expert på upphandling och valfrihetssystem Almega