För första gången utses Årets Almedalsbloggare!

· ·
Av Karin Bäcklund, 15 Jun 2011

Årets Almedalsbloggare

Under årets Almedalsvecka utser BloggplatsH12, Makthavare.se, Twingly och Politometern Årets Almedalsbloggare.

Priset kommer att gå till den bloggare som bidragit mest till Almedalsveckan genom bevakning, fördjupning, att uppmärksamma en viss fråga eller helt enkelt stå för de bästa texterna. Även bevakning inför Almedalen kan vägas in i bedömningen.

Vi vill inrätta priset eftersom bloggandet är här för att stanna, och den alternativa bevakningen är ofta den bästa i Almedalen. Vi vill uppmärksamma de som följer Almedalen på ett mer personligt, åsiktsdrivet, nischat eller passionerat sätt och uppmuntra ännu mer och ännu bättre bloggbevakning. Förra året bloggade hundratals personer från Almedalsveckan, men det finns stor förbättringspotential. När politiker bevakar politiker samtidigt som de diskuterar politik uppstår förutsättningar för årets bästa politiska journalistik eller skriftliga tyckande – det är det vi letar efter.

Priset består av Champagne, ett imponerande diplom, en digital medalj att sätta på sin blogg samt stor ära och berömmelse. Vi kommer även att utse en tvåa och en trea till prispallen.

Prisutdelningen äger rum fredagen den 8 juli klockan 14.00 på Hästgatan 12.

I juryn sitter Jonas Morian som är chefredaktör på Makthavare.se, Martina Lind från Politometern, Anton Johansson från Twingly och jag själv, Karin Bäcklund från Bloggplats H12. Juryn kommer att leta på egen hand men tar emot nomineringar. Nominera gärna någon som du tycker förtjänar det!

Uppdaterat: Dagens Media skriver om priset.

// Karin Bäcklund