Ardalan sitter På pallen

·
Av Ann Hallsenius, 23 Maj 2011

Bild från Flickr av Socialdemokraterna i Stockholm

Fler och fler pusselbitar faller på plats till sommarens hetaste bloggställe, Bloggplats H12. Det är nu klart att Ardalan Shekarabi (S) kommer till bloggplatsen för att sitta På pallen på tisdagen. Ardalan är en omstridd EU-vän som varit SSU-ordförande och nu senast del i socialdemokraternas kriskommission.

Du bloggare som är i Almedalen är välkommen till På pallen, våra informella intervjustunder där bloggare kan ställa frågor till politiker och intressanta personer. Ställ frågorna själv på bloggplatsen, maila dem till mig, Karin eller Martina eller lägg dem i kommentarsfältet nedan.

Här är en försmak av Ardalan:

Vem är Ardalan Shekarabi?

Jag är jurist och forskare på Uppsala universitet. Fd ordförande för SSU och den socialdemokratiska kriskommissionen. Nackabo med rötter i Iran och Gävle.

Berätta något otippat om dig.

Jag är galen i fotboll och god mat. Gillar Zlatan så mycket så att jag tom har börjat heja på Berlusconis AC Milan. 

Vilka frågor är viktigast för dig och varför?

Arbetet för mänskliga rättigheter är oerhört viktigt för mig. Jag är engagerad i demokratirörelsen i Iran och följer demokratikampen i Mellanöstern och Nordafrika med stort intresse. Inrikespolitiskt är frågorna om jobben och utanförskapet viktigast för mig.   

Har du några heta tips inför Almedalen som bloggarna absolut inte får missa?

Riksidrottsförbundets seminarier brukar vara riktigt intressanta!

Uppdaterat: Här har Martina Lind bloggat om Ardalan.