Ebba Busch sitter På pallen

·
Av Karin Bäcklund, 13 Maj 2011

 

Ebba Busch sitter På pallen

Idag har jag glädjen att meddela att ingen mindre än Sveriges yngsta kommunalråd, Ebba Busch (KD), gästar oss på Bloggplats H12 under onsdagen i Almedalen. Ebba deltar På pallen, våra informella och trevliga frågestunder med politiker och makthavare som vi anordnar på bloggplatsen under hela Almedalsveckan.

Ebba är bland annat välkänd för att öppet ha kritiserat partiledaren Göran Hägglunds otydliga ledarskap och har dessutom blivit utsedd till en av Sveriges sexigaste politiker.

För att ni ska få ännu mer koll på den nya generationen kristdemokraters stjärna har jag ställt några frågor till Ebba.

Vem är Ebba Busch?

Uppsalabo, Sveriges yngsta kommunalråd, avskyr kvotering. Ansvarig för integrationsfrågor i Uppsala och ordförande i Äldrenämnden. Går på resultat före potential. Trivs när ord blir handling. (Avgår som vice ordförande för KD ungdomsförbund 4 juni)

Berätta något otippat om dig!

Jag har arbetat fem somrar som utomhusmålare och bland annat målat takfötter hängandes i sele på 10 meters höjd. Saknar det ibland.

Vilka frågor inom politiken är viktigast för dig och varför?

Att myndigförklara medborgarna är en av mina viktigaste frågor oavsett område.  Titt som tätt pratas det om politikerförakt. Jag tycker det är ett större problem med medborgarförakt – att politiken anser sig vara bättre på att, eller borde fatta beslut om, människors pengar, barnomsorg, skolval, vårdboendeval eller vem man ska anställa på sitt företag.

Har du några tips inför Almedalen?

Packa ner chica men gåvänliga skor. Som bloggare bör man anmäla sig till Bloggplats H12 och få pressupport fast som bloggare. Inte missa Hägglunds tal på fredagen. Boka bord på Surfers Inn och vid något tillfälle ta en glass i gräset utanför murarna. Återkoppla efteråt till de du träffar under veckan.

Tidigare har jag bloggat om att Anna-Karin Hatt (C) och Ali Esbati (V) ställer upp På pallen. Du är mer än välkommen att tipsa om frågor till politikerna! Du kan göra det i en kommentar nedan, i Martinas blogg, på facebook eller via mejl.

// Karin Bäcklund