Ali Esbati sitter På pallen

·
Av Karin Bäcklund, 09 Maj 2011

Förra året deltog Ali Esbati på vårt Almedalsseminarium Vilken makt har politiska bloggare?

Programmet för Bloggplats H12 börjar ta sin form, och vi presenterar nu stolt Ali Esbati som nästa man upp På pallen.  Ali kommer att gästa Bloggplats H12 på tisdagen under Almedalsveckan.

Ali är före detta förbundsordförande i Ung vänster, en välkänd debattörer och en av de starkaste vänsterbloggarna. Han har sedan en tid lämnat sin formella roll i Vänsterpartiet för ett liv i vårt grannland Norge. Jag har ställt några frågor till Ali för att vi ska få bättre koll på honom inför Almedalen.

Vad gör du nuförtiden, Ali?

Jag bor i Oslo och jobbar som ekonom på Manifest senter for samfunnsanalyse – en oberoende tankesmedja med huvudsakligen fackliga organisationer som bidragsgivare. 

Även fast du lämnat dina officiella uppdrag för Vänsterpartiet är du fortfarande en av de största vänsterbloggarna. Varför gör dig till en framgångsrikt bloggare?  

 Jag har i och för sig betydligt färre besökare nu än för några år sedan, mest för att jag skriver mycket mer sällan. Ska man vara framgångsrik måste man skriva ofta och hitta ett eget tonläge i det man skriver. För min del tror jag blandningen av högt och lågt fungerar bra, liksom blandningen mellan tips, analyser och mediekommentarer.  

Vilka frågor vill du se diskuteras i Almedalen i år?

Massarbetslösheten i Sverige; den orimliga behandlingen av sjuka; FAS3-fiaskot med långtidsarbetslösheten. Till exempel.   

Något man absolut bör undvika under Almedalsveckan?

Att gripas av tron att de som är där är representativa för hur Sverige ser ut.

Som jag bloggade om häromdagen kommer även IT-minister Anna-Karin Hatt att sitta på På pallen. Har du frågor du vill att vi ska ställa i Almedalen till Ali eller Anna-Karin får du gärna höra av dig till mig, Ann eller Martina, eller kommentera blogginlägget. Självklart får publiken på plats också ställa frågor!

Uppdaterat! Martina Lind bloggar också om Alis medverkan På pallen här.

// Karin Bäcklund