#allakanstreama


Av Karin Bäcklund, 04 Feb 2011

Björn Falkevik visar hur man kan streama själv

Vi livestreamade seminarier under Almedalen i somras och vi planerar att göra det i år igen. Under året kommer vi även att sända flera seminarier både internt och externt. Att kunna visa upp det vi gör för personer som av olika anledningar inte kan vara på plats känns allt viktigare.

Jag var idag på minikonferensen #allakanstreama som anordnades av SocialVideo Production med Björn Falkevik i spetsen, och jag rekommenderar verkligen att du tittar på inspelningen.

Deltagarna, som bestod av Brit Stakston, JMW, Annika Lidne, Disruptive Media, Lennart Malm, IBM Sverige, och Måns Jonasson, .SE, berättade inspirerande om vad man ska tänka på rent tekniskt och hur man sprider sändningarna på bästa sätt, både före, under och efter inspelning.

Varför ska man då satsa på rörlig bild? Det är kapitalförstöring att inte dokumentera det du gör, sa Annika Lidne. Lennart Malm från IBM Sverige var kanske inte lika rak på sak men tycker att rörlig bild är ett kostnadseffektivt sätt att skapa mervärde.

Summan av kardemumman är att vi ska ta tillvara på alla fördelar med att visa upp det vi gör när vi alla har tillgång till tekniken. Filma på mobilen, använd mikrofonen på ditt head set, streama gratis via Bambuser och använd Twingly live för att visa upp twitterflödet bredvid. Det är bara att börja testa, för precis som vanligt ska övning även inom detta område ge färdighet.

Tydligen behöver vi inte oroa oss så mycket för kvalitén på bilden heller. Brit Stakston berättade att vi köper det korniga till fördel för närheten, och det behöver inte vara perfekt. Men tänk på att kvalitén på ljudet är tio gånger viktigt än bilden. Man kan titta på en dålig bild, men hör man inte vad som sägs slutar man kolla. Det upprepade Björn ett antal gånger:)

// Karin Bäcklund