Almegas pressbilder på Flickr

·
Av Ann Hallsenius, 02 Feb 2011

Du hittar Almegas pressbilder på Flickr

Bild från Flick. Fotografer: Sören Andersson, Daniel Olsén, Fredrik Welander och Peter Knutsson.

Från och med nu lägger Almega sina pressbilder och andra bilder på Flickr – öppet för alla. Vi börjar med ett mindre antal men kommer att bygga ut i takt med att vi köper och tar nya. 

Beslutet att lägga ut bilderna kommer förstås både ur kraven på tillgängligheten och ur det faktum att vi gärna vill bli sedda och nådda när det behövs. Vår uppgift är ju att bana väg för tjänsteföretagen och då ingår att sprida bilden av vad tjänsteföretag kan vara. Det är självklart för oss att anstränga oss för att vara den plats där man kan hitta information om tjänsteföretag. Ett lättillgängligt och lättanvänt bildmaterial tror vi är en viktig bas. Vi tror att den ökade tillgängligheten är bra både för oss och dem som är intresserade av våra frågor.

En viktig fråga i detta sammanhang är förstås upphovsrätten. Vi tar egna bilder men friköper också och ställer krav på publicering av upphovsman. På Flickr finns licensmodellen Creative Commons som sprider sig just nu. Vi är i början av vår resa med öppna bilder. Jobbar du på liknande sätt? Det skulle vara mycket intressant att höra dina erfarenheter!