Auktorisation för RUT-företag

·
Av Gästbloggare, 12 Nov 2010

Från och med den 1 september 2010 är det möjligt för hemserviceföretag att ansöka om att bli en Auktoriserad serviceentreprenör. Det är Almega serviceentreprenörernas auktorisation Auktoriserad serviceentreprenör som nu öppnas upp för hemserviceföretag. Auktorisationen innefattar ett antal framtagna kriterier vilket gör att privata hushåll kan känna sig trygg med att det anlitade företaget är seriöst och att att de anställda har bra arbetsvillkor. För att bli auktoriserad måste företagen bland annat ha kollektivavtal, inneha F-skattesedel, ha utbildade medarbetare, samt uppfylla ett antal miljökrav.

Sedan skattereduktionen för hushållsnära tjänster infördes år 2007 så har branschen växt kontinuerligt. Bland mycket annat positivt har det varit avgörande i arbetet med att gå från svart till vitt. Auktorisationen är ytterligare ett steg i rätt riktning för branschens seriositet.

Johan Huldt, branschanalytiker Almega.