Resumé av Bloggplats H12

· · ·
Av Karin Bäcklund, 12 Jul 2010

 

Puh, vilken vecka det var i Almedalen! Fantastiskt väder, spännande möten och mycket jobb. Redan innan vi öppnat Bloggplats H12 på söndagen fick vi besök från bland andra Emma Opassande som behövde en plats med uppkoppling att blogga ifrån. Bloggplats H12 var sedan under hela veckan välbesökt, och vi själva tycker att det var en succé! Jag tycker framför allt att det kul få träffa så många trevliga och duktiga bloggare.

Gratis kaffe var inte det enda som serverades, utan vi anordnade även korta utfrågningar med politiker (och Martina Lind, Politometern) i något som vi kallade På pallen. Veronica Palm (S), Johan Pehrson (FP), Anna König-Jerlmyr (M), Lars Ohly (V), Gustav Fridolin (MP), Annie Johansson (C) och Rick Falkvinge (PP) besökte oss och fick svara på aktuella frågor. Om du missade på plats har Martina Lind skrivit några inlägg från när Johan Pehrson och Veronica Palm gästade På pallen. Tyvärr var det inte så många som tog chansen att få träffa makthavarna, men vi hade fått in en hel del frågor från bloggare i förhand. Vilken slutsats vi ska dra av detta vet vi inte. Har du några förslag får du gärna skriva det i kommentarsfältet!

I slutet av veckan anordnade vi två mycket välbesökta seminarier. På torsdagen var det Martina Lind som modererade Vilken makt har politiska bloggare? och på fredagen ledde Alexander Bard diskussionen om Sociala medier i Almedalen 2010. Jag tycker att båda seminarierna var fantastiskt bra! Min kollega Cecilia Malmström har bloggat om seminariet om sociala medier.

Även fast jag skäms lite över min insats måste jag ju såklart även länka till Joakim Jadenberg och Brit Stakston mfl från Sociala medieaktuten i Almedalen som gjort ett inslag från Bloggplats H12. Hoppas alla kan ignorera att jag råkade säga projektledigt istället för projektlett. Jag får skylla på extremt dåliga nerver. Och typ.. värmen!

Jag är såklart också stolt över att makthavare.se utnämnt H12 och Martina Lind till snyggast i Almedalen. Kan inte annat än att hålla med:)

Vi har fått kritik för att vi stängde H12 fredaglunch. Även om vi hoppades i förväg, så var det svårt att tänka sig att det skulle bli så pass välbesökt ställe, så vi packade ihop när seminarierna var klara. Vi tar med oss det till nästa år och hoppas att vi kan ha öppet ytterligare en dag då!

Ett stort tack i alla fall till alla som kom och gjorde Bloggplats H12 till det (enligt mig) bästa stället i Almedalen. Hoppas att vi ses igen nästa år!

Såklart vill vi gärna ha in åsikter så att BloggplatsH12 kan bli ännu bättre nästa år. Kommentera eller mejla mig!

Ha en trevlig sommar nu!

Här kommer ett urval av blogginlägg som nämner Bloggplats H12:

Niclas Strandh, jmw
Anne-Marie Ekström
Fredrik Wass, bisonblog.se
Digitala affärer
Stockholm enligt Ankersjö
Pophöger
Erik Laakso, På Uppstuds
Jacob Dexe
Lena Lid Andersson
Mina moderata karameller
Deeped

Leone Milton
Röda berget

Och på Politometern hittar ni såklart de flesta inlägg om Bloggplats H12

 

// Karin Bäcklund