Önsketänkande?

· ·
Av Gästbloggare, 06 Jul 2010

Min kollega Marie Silfverstolpe skrev i en tidigare blogg angående ett seminarium under almedalsveckan ”Tänk om Hillevi Engström ordförande i Arbetsmarknadsutskottet fick höra biträdande generaldirektör Lena Liljbäck säga: Vi arbetar med siktet att valfrihetssystem ska kunna tillämpas senast den 1 november. Eller är det ett önsketänkande?” Jag får tyvärr meddela att det verkar vara ett önsketänkande. Arbetsförmedlingen meddelar att de tänker lära sig mer om valfrihetssystem under hösten, men vi fick inget besked om när ett system kan komma att inrättas.

Socialdemokraterna är kritiska till valfrihetssystem och vill hellre vilja se större frihet för Arbetsförmedlingen, där kompletterande aktörer endast kommer in via särskilda och begränsade upphandlingar. Moderaternas Hillevi Engström meddelade att hon vill se ett inrättat valfrihetssystem så snart som möjligt.

Gästbloggare: Ted Ekman, expert på upphandling och valfrihetssystem Almega