Välkommen till Bloggplats H12 i Almedalen

· ·
Av Ann Hallsenius, 30 Mar 2010

Flera av mina kollegor på Almega bloggar (lönebloggen, arbetsgivarbloggen, almegabloggar) och vi saknar en bloggplats i Almedalen. Det gör även Politometerns Martina Lind. Tillsammans har vi en idé om ett ställe som ska fungera som ett presscenter  – fast bara för bloggare. Ett ställe där bloggare kan hitta information, tekniksupport, delta i seminarier och delta i presskonferenser med makthavare direkt riktade till bloggare. En plats där bloggare kan jobba med sina bloggar. Sommaren 2010 vill vi vara med och skapa ett sådant.

Vill du som ska blogga i Almedalen påverka hur bloggplatsen ska fungera? Ska fokus ligga på möten med makthavare? Gott kaffe? Vill du kunna testa ny teknik? Eller ha support på telefon och dator? Behöver du lånedator? Vilken information behöver du för att göra ett bra jobb med din blogg?

Var med och utforma Bloggplatsen! Under månaderna fram till Almedalsveckan kan du kommentera, blogga, twittra eller ringa och maila idéer och tankar om vad du skulle vilja se på Hästgatan 12. Resurserna är inte oändliga men viljan god.

Varför gör vi detta?

Almega är en arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag. Vi arbetar på uppdrag av våra nära 10 000 medlemmar. Almega har funnits på plats i Almedalen sedan 2004 för att visa hur viktig tjänstesektorn är och vad tjänsteföretagen behöver för att utvecklas.

Politometern.se är en tjänst som samlar politiska bloggar i Sverige och frågorna de diskuterar. Bloggarna skrivs av svenska politiker och partimedlemmar. Politometern indexerar idag över 1500 bloggar, som kommer kunna bidra med en fantastisk bevakning av Almedalsveckan.

Självklart står alla bloggare lika fria från Almega på bloggplatsen som journalisterna gör i det likaledes sponsrade presscentret.